Categorieën
Werkschoenen

Werkschoenen in de vorm van sneakers

Als je op zoek naar werkschoenen bent die je ook doorgaans in het dagelijkse leven kunt dragen kom je al gauw uit op schoenen die op sneakers lijken.
Waarom dubbel geld uitgeven als je ook een perfecte combinatie kunt vinden van deze twee schoenen? Een werkschoen en sneaker in één is ideaal en mede daarom wordt deze de laatste jaren ook steeds populairder.

Wanneer moeten werkschoenen/sneakers worden gebruikt?

werkschoenen zijn normale werkschoenen, net als degene die je altijd op het werk hebt gedragen, maar ze zijn lichter, kleurrijker, beter presterend en kunnen op bijna alle werkplekken worden gebruikt. Er zijn in feite sommige banen waar het niet is toegestaan ​​om werkschoenen met een sportieve stijl te gebruiken, bijvoorbeeld bij het dragen van een uniform. Er zijn echter modellen van sneakers die minder kleurrijk en opvallend zijn. Deze mogen vaak wel s met een uniform kunnen worden gedragen.

Het gekke is dat naarmate de tijd verstrijkt, werkschoenen steeds meer technieken en ontwerpen uit de wereld van sportschoenen overnemen. Een voorbeeld hiervan is het beroemde BOA-SYSTEEM. Dit zijn zolen die gemaakt zijn van zeer ademende materialen en er op gericht zijn dat je goed kunt presteren tijdens het dragen van de schoen door veel aandacht te besteden aan het comfort en de veiligheid. Kortom, luxe en technologische schoenen voor je voeten!

Welke aanvullende eigenschappen kunnen ze hebben?

Zoals elk veiligheidsschoeisel kan de stijl van sneakers voor werkschoenen ook extra eigenschappen hebben (meestal vereist in specifieke sectoren), samen met de bijbehorende markering. De meest voorkomende zijn:

CI = Koude isolatie
ESD = Elektrostatische ontlading. ESD-werkschoenen beschermen niet de drager, maar eerder de elektronische apparaten die gevoelig zijn voor elektrostatische ontladingen
HI = Warmte-isolatie
HRO = Hitte bestendige zool

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.